Семейството на акушерката, която нанесе побой на новородено бебе в столичната болница „Софиямед”, не вярва в тезата на прокуратурата. Близките на Емилия Ковачева в Самоков все още не знаят подробности за обвиненито.

Почти целият град говори за нея. Хората познават акушерката, защото тя е работила в местната болница дълги години. „Много е добра, любезна с всички. Тя не е способна на такова нещо”, твърдят местните.

Близките на акушерката също категорично отхвърлят обвинението - опит за умишлено убийство. Част от семейството разбира едва тази вечер, че Емилия е задържана. „Мога да ви уверя, че откакто се помня, тя не е давала признаци за някакви психични отклонения. Тя е неспособна да направи такова нещо с умисъл”, категоричен бе племенникът ѝ Даниел Кирилов.

Пред bTV той обясни още, че от разговорите си с братовчедките си е разбрал, че детето е било изпуснато неволно от акушерката. „Това, което разбрах, е, че неволно е било изпуснато дете и просто не ми го побира ума. Хора сме, всеки греши, на всеки може да се случи”, допълни още Кирилов.

Майката на Емилия също не вярва дъщеря й да е способна на такова насилие. „Ние ще я защитаваме където трябва”, увери тя.

Екипът на bTV разговаря и с д-р Димитър Бубураков от болницата в Самоков, с когото Емилия Ковачева е работила в продължение на седем години. Професионалните пътища на двамата се разделили през 2009 г. Днес медикът обясни, че е изненадан и че единствено проблем с психиката би обяснил подобна постъпка.