Голямо оживление в центъра на село Галиче днес. Около 200 – 250 души заминават на почивка в Златни пясъци, платена от кмета Ценко Чоков.

Още в 07.00 часа площадът започна да се пълни с летовници. Мнозина, благодарни на кмета за това, че за първи път отиват на море.

Други не са виждали морето от десетилетия. Парите са осигурени не от общинската хазна, а от лични средства на Чоков, както казва той - от бизнеса му.

Хората са категорични, че не отиват на море заради изборите, по думите им, той отдавна си бил заслужил петия мандат.

Хората се извозват до морето с два автобуса, с 15 луксозни автомобила и с чувство за хумор.

„Половината от тях искаха да пътуват с фалкона на Бойко Борисов, добре, ама нали колесникът му не може да се сгъва, и ги беше страх, та затова решихме тази сутрин с автобусите”.

Автобусната процесия предвожда кметския пикап с изпънат на него национален трибагреник.

Точно в 09.00 часа процесията, досущ като на сватба, потегли от центъра на Галиче. На морето нямало да има предизборни инструктажи, а наздравици - в чест на кметския рожден ден, който се отбелязва вече цяла седмица.

Кметът не е искал да се гласува за него в замяна, каза за bTV леля Райна. Тя тръгва с малко багаж на почивка, но изрази задоволството си от Чоков, който, по думите й, винаги й е оказвал съдействие, когато е отивала при него.

Друга от туристките сподели, че отдавна не е ходила на море, няма бански, но ще си купи. Освен това, кметът й помогнал да си оправи зъбите без да иска да даде гласа си за него.

Жените разказаха, че много пъти са ходили на екскурзии, платени от кмета.

Друга туристка, която работи в Испания, и също ще се възползва от почивката, сподели, че въобще няма да гласува, но е солидарна с кмета, защото преди много години е имала кафене, което два пъти и била окрадена, кметът й е помогнал, а къщата й не е била разбивана от 12 години.