Пореден протест в подкрепа на полицая Иван Лулеов, който простреля смъртоносно крадец на кабели в село Баня, събра десетки негови съграждани на протест пред сградата на кметството.

„С присъствието си изразяваме нашия граждански дълг. Ние не сме против циганите и ромската общност в България, а срещу безнаказаността на престъпленията,” каза в ефира на bTV организаторът на протеста и близък приятел на полицая Георги Кацаров.

От името на присъстващите той поиска институциите, от които това зависи, да решат проблема „в защита на Иван Лулеов”. „Посегателството срещу полицията да е против държавата и властта, в която трябва да има норми и закони,” призова Кацаров.

Кметът на село Баня коментира, че местните имат проблеми с дребните кражби, „както във всяко друго село”. „Не трябва да обвиняваме за това само циганите, защото и други хора крадат,” коментира г-н Драговчев.

И кметът, и жителите на село Баня са категорични, че няма напрежение и конфликти с ромите.

Георги Кацаров не коментира отсъствието на полицаи-колеги на Иван Лулеов на днешния протест. Около 500 униформени изразиха съпричастност с полицая на протест преди два дни.