Съдия си направи отвод по делото срещу Ембака
Защитата поиска отстраняването на съдията, тъй като подсъдимият му ударил колата преди дни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Ембака
Снимка: БГНЕС

Съдия си направи отвод по делото за убийството на магистрала „Струма”, което трябваше да започне днес.

Защитата на подсъдимия Емил Първанов- Ембака поиска отстраняването на съдията, защото преди дни Ембака ударил колата му и така нямало гаранция за безпристрастност по време на процеса.

Изненадващо адвокатите на Ембака обявиха, че в края на октомври обвиненият в убийство Първанов ударил с колата си паркирания на обичайното си място автомобил на съдията по делото Петър Пандев. И въпреки че съдията днес разбра, че именно Ембака е потрошил бронята му, се съгласи да си даде отвод.

Ембака е под домашен арест, докато върви процесът срещу него по обвинение, че през лятото на миналата година е убил с камък охранителя на строящата се тогава магистрала Николай Чивиев.

„Вероятността съдията да изпитва озлобление е минимална, но все пак с оглед на един честен процес, коректно, законно и разумно е той си направи самоотвод”, посочи адвокат Марин Марковски.

На въпрос на журналисти дали Ембака не е знаел, че блъска именно колата на съдията, Марковски заяви, че един подсъдим едва ли би го направил нарочно.

„Ами ако съдията не си беше направил отвод? Няма ли да е твърде рисково, ако разсъждаваме през призмата, че човек е лош и прави лоши неща”, попита адвокатът.

 

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре