Родителите на 11-месечното бебе Красимира, което бе пометено от граничния полицай Костадин Стоянов на тротоара в село Крушевец на 11 септември, не вярват в българската съдебна система, след като униформеният служител беше пуснат под „домашен арест" от Апелативния съд в Бургас. Те се опасяват, че случая ще бъде потулен, а виновният няма да бъде наказан заради поста си в „Гранична полиция”.

Красимир и Нонка Къневи, заедно с още десетки жители на Крушевец, блокираха пътя в селото с настояване за справедлива присъда за Стоянов. Те изразиха недоверие в резултатите от кръвната проба на полицая, които показват 0,3 промила съдържание на алкохол в кръвта, докато пробата с дрегер отчете 0,6 промила.

„За мен това не са реалните резултати – или не са взети навреме, или са манипулирани. Тук сме, за да покажем, че не сме съгласни с решението на съда. Настояваме за ефективна присъда и справедлив процес, както и промяна в закона – не може да има вратичка с 0,5 промила да се измъкне. Задължително трябва да има наказания – ако има някакви закони, те трябва да се спазват от всички”, подчерта Милчо Кънев и призна, че се опасява от потулване на престъплението.

„Живея в мъка. Лишиха ме от най-хубавото. Отнеха ни най-милото”, признава още бащата и допълва, че получава разбиране и помощ само от медиите.

„Живея без никакви чувства, без никакво усещане, само заради сина си живея и да получа някаква справедливост. Този човек уби детето ми, а е невинен. Малката сама ли се е навряла под колата му с количката?”, пита майката Нонка.

„Този човек е употребил алкохол и е заспал на волана и ми е смачкал детето. Каквото и наказание да искам, ще е малко. Той господ ще си го накаже. Искаме справедливо наказание – като на един обикновен човек, така и на него, не може да се отърве, защото е граничен полицай. Мисля, че ще се потулят нещата”, добавя още тя.

„Вече не вярвам в правосъдието, дано да ме накарат да повярвам. В момента губя всякаква надежда. Трябваше ние да платим цената, за да има легнали полицаи…”, казва още майката на прегазената Красимира.

Родителите и хората от Крушевец са готови на още протести, ако мярката на Костадин Стоянов не бъде променена и граничният полицай не получи справедливо наказание.