И днес ще има протест на родители след арестите във Фонда за лечение на деца. За разлика от вчера обаче днес се събират родители на деца, станали жертва на безхаберие от страна на фонда.

След зрелищната акция във вторник, при която беше арестуван директорът Павел Александров и още седем души вчера всички задържани бяха освободени.

Александров излезе от ареста срещу 20 хиляди лева гаранция. На петима е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група за финансови злоупотреби. Разследващите са установили три корупционни схеми, но нито една от тях не засяга лечението на деца.

Акцията започва малко преди заседанието на обществения съвет на фонда, на което трябва да се разгледат случаите на около 50 деца.

Родители на здрави деца вчера се събраха пред сградата на Фонда, за да подкрепят семействата, които имат нужда от помощта на фонда.

За нов директор на фонда беше назначен проф. Владимир Пилософ. Новото ръководство на Фонда за лечение на деца в чужбина проведе вчера първото си заседание.