Родители и учители на протест срещу насилието
Настояват за видеонаблюдение - не в реално време, а за изясняване на инциденти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Бургаски родители на протест
Протестът в Бургас преди дни Снимка: Лора Стаматис

Родители и учители се събраха пред Столичната община на протест под надслов „Не на насилието в детските градини и училищата”.

Те се обединиха около 14 искания на неправителствения сектор, сред които мандатност на директорите, по-високи заплати и по-ранно пенсиониране на преподавателите.

Въвеждането на видеонаблюдение е единствената мярка в краткосрочен план, която би показала какво се случва в детските градини, посочи пред камерата на bTV Антонина Кенова, която е част от Инициативния комитет за качествена образователна система.

Национален протест срещу агресията в детските градиниНастояват за мандатност на директорите и за въвеждането на видеонаблюдение

„Не искаме онлайн наблюдение. При инцидент искаме да може да се върне записът и да стане ясно какво се е случило, подчерта тя.

Демонстрациите започнаха през уикенда в страната, а днес е организиран митинг в София. В събота на улицата излязоха майките и бащите от Бургас, а в неделя – родителите във Варна, Пазарджик и Плевен.

Родителското недоволство ескалира след случая на учителска агресия в детска градина "Брезичка" в Бургас. Скоро след това се появи информация за подобни случаи в Плевен и Враца.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре