Днес облачността  ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево.

Ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от северозапад, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Над планините ще има променлива облачност, през деня намаляваща до слънчево. Валежи са малко вероятни. Ще духа силен по високите и открити части временно бурен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°.

През нощта ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 2° до 7°.
Утре ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Северна България ще се усили, но привечер отново ще отслабне и ще е от юг. Ще е топло с максимални температури между 13° и 18°.

В петък ще е ветровито с променлива облачност, над много райони намаляваща и до предимно слънчево. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 13° и 18°, в отделни райони до около 20°.

Привечер и през нощта срещу събота облачността бързо ще се увеличи, на отделни места в крайните западни райони и ще превали слабо.

В събота ще има значителна облачност и на много места ще превалява дъжд. В Източна България, където вятърът ще е все още от югозапад ще се задържи сравнително топло, а в Западна и Централна - дневните температури ще се понижат.

В неделя валежите ще спрат, най-късно в южните райони. Ще има значителна облачност. Вятърът ще е от североизток, слаб до умерен, с него ще продължи да прониква студен въздух и температурите ще се понижат още.

В понеделник облачността ще се разкъса и над по-голямата част от страната ще намалее. Сутринта ще е студено, но през деня ще започне затопляне.