Движението на влаковете в участъка между гарите Захарна фабрика и Горна баня от 25 май до 8 юли ще бъде прекъснато, съобщиха от БДЖ.

Причината е ремонт на Национална компания „Железопътна инфраструктура” в този участък.

За времето на реконструкцията 2 международни, 9 бързи и 2 пътнически влака ще пътуват по обиколен маршрут през гарите Разменна и Волуяк, а 2 бързи и 30 пътнически влака няма да се движат в участъка между Централна гара София и гара Горна баня.

За пътуващите по спрените линии ще бъде осигурен превоз с автобуси в участъка Централна гара София – гара Захарна фабрика – гара Горна баня.

До приключване на ремонтните дейности няма да се движат четири пътнически влака между Перник и София и два пътнически влака между гарите София и Радомир. Други два пътнически влака, които пътуват между гарите София и Дупница, ще се движат само между гарите Перник, Разпределителна и Дупница.

През периода на извършваните ремонти ще бъдат пуснати четири допълнителни влака в участъка между гарите Перник и Горна баня, един допълнителен влак от София за Радомир през гара Волуяк, както и един допълнителен влак от София за Перник през гара Волуяк.

По удължен маршрут ще пътуват два пътнически влака между София и Перник, които ще се движат между София и Радомир.

В края на миналата година ядосани пътници блокираха жп гарата в столичния квартал Горна баня заради оскъдния брой вагони на влака София–Перник.