„Една безсмислена организация – НСО, получава повече пари, отколкото разузнаването. Как ще получим предварителна информация, ако разузнаването не работи”. Това обяви пред „Тази неделя” проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и експерт по национална сигурност във връзка с трите атентата в петък в три различни държави и готовността на България да предотврати подобни инциденти.

По думите на Радулов и милиардите, които САЩ и Европа харчат за борба с тероризма, не дават добър ефект, а хората са заблуждавани колко добре работят службите.

Терористичните атентати са отмъщение на ударите на САЩ с крилати ракети в ислямски държави, смята Радулов. Тези удари се използват от пропагандата.

Той потвърди, че през април е имало засилено полицейско присъствие в България заради заплаха от терористичен акт. Университетът, в който работи професорът - Нов български университет, е получил писмо и са били взети мерки. Други университети и институции също са получили такава писмо. В него не е имало мотиви.

Гражданите трябва да са бдителни, тъй като капацитетът на службите не е достатъчен, призова експертът по национална сигурност.