Протестите не успяха да стреснат туристите в София
През последните седмици екскурзоводите трябвало да разясняват защо улиците са пълни с протестиращи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    0
Протест в София
Снимка: БГНЕС, архив Снимка: БГНЕС

Как протестите в България се отразяват на туризма в София? Екип на bTV провери как изглежда случващото се у нас през очите на туристите.

Часове преди пространството пред парламента да бъде изпълнено с протестиращи, оградите напомнят на туристите, че нещо се е случвало. Гостите намират събитията в България за нормални. Отлив на гости в София няма.

Новините за събитията в България се разпространяват по света достатъчно бързо. Затова малка част от туристите са били изненадани от множеството протестиращи, които са срещнали по време на обиколката си из София.

„Премиерът подаде оставка, защото сметките за ток са високи. Младите не изкарват достатъчно пари и за цялото поколение сега е трудно, тъй като между парите, които изкарват, и това, което получават, има голямо несъответствие,” разказва пред bTV туристка, запозната със сътресенията в българския обществен живот.

В една от туристическите обиколки на столицата има повече от 50 души от различни краища на света. Навсякъде са чули са събитията, но никой не се е стреснал достатъчно, за да отмени почивката си.

Гостите коментират, че медиите малко преувеличават за случващото се, а страната е красива. „Поне в Съединените щати малко пресилват нещата,” казват туристите.

През последните седмици екскурзоводите трябвало не само да показват забележителности, но и да разясняват на туристите защо улиците са пълни с протестиращи.

„Не сме имали отлив на туристи, имаме си достатъчно хора. Не мисля, че това е стреснало по някакъв начин хората или да ги е накарало да не дойдат в България или в София,” констатира екскурзовода Радина Петришка.

  • 2
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре