Изтичат последните часове, в които софиянци могат да пътуват с еднократно билетче от 1 лев. Поскъпването с 60 на сто влиза в сила от утре. Днес отново се появи информация за инцидент в градския транспорт, като на този фон протестите на гражданите продължават, а пред касите се извиват опашки.

Клип със скандал в градския транспорт разбуни духовете в социалните мрежи. На него се вижда как униформени грубо дърпат и свалят пътничка от автобус 49, на спирка в близост до завод за захарни изделия.  

От МВР отказаха коментар пред камера за поведението на полицейските служители. Заявиха, че униформените са били извикани за съдействие от Центъра за градска мобилност, за да се установи самоличността на нередовен пътник.

Жената, обаче отказала да представи лична карта и доброволно да слезе от рейса. Затова полицаите я свалили принудително.

Съставен й е акт за неизпълнение на полицейско разпореждане. 

Според свидетели, заснели клипа обаче, жената не е била нередовен пътник, а малко след като се качила в автобуса е помолила друг човек да перфорира билета й.

Междувременно нередовният пътник, който вчера нападна контрольори и ги напръска със спрей, все още не е открит от полицията.

Въвеждането на по-скъпите билети за пътуване предизвика сериозен интерес към електронните карти, които остават на старата цена. Опашките пред гишетата изнервиха някои от чакащите.

Сериозно се е увеличило търсенето на годишната карта, която от утре е с нова, по-ниска цена от 365 лева. До вчера са продадени 266 такива.

От Столичната община обясниха, че в края на месеца пенсионерите преиздават своите карти и това води до струпване на хора в пунктовете.

След 1 юни се очакват масови хайки на контрольори в столичния градски транспорт.