Днес ще е предимно слънчево.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който през деня временно ще се усили. Максималните температури ще са между 13° и 18°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по билото на Стара планина силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°.

През нощта ще преобладава ясно, утре – слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. Дневните температури слабо ще се понижат. Минималните ще са предимно между минус 2° и 3°, по Черноморието до 4° - 6°, максималните между 9° и 14°.

Месец февруари ще започне с предимно слънчево и доста по-топло време от обичайното, особено в Източна България и северно от планините, където ще духа умерен югозападен вятър. В петък ще се заоблачи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават.

В събота ще завали дъжд, който със застудяването, отначало във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана, ще премине в сняг. В неделя ще е ветровито, ще има превалявания, и от дъжд, и от сняг, които по-късно през деня от запад ще спират.