Днес времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се усили и ще бъде умерен, временно силен от запад-югозапад. Привечер ще отслабне и ще се ориентира от юг. Ще е топло с максимални температури между 15 и 20 градуса, на места в низините малко по-високи.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части- временно силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

Утре ще е ветровито, с променлива облачност, над много райони намаляваща и до предимно слънчево. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, а максималните между 15 и 20 градуса. Привечер и в нощта срещу събота облачността бързо ще се увеличи и на отделни места в крайните западни райони слабо ще превали.

В събота ще има значителна облачност и на много места ще превалява дъжд. В Източна България, където вятърът ще е все още от югозапад, ще се задържи сравнително топло, а в Западна и Централна дневните температури ще се понижат. В неделя валежите ще спрат, най-късно в южните райони. Ще има значителна облачност. Вятърът ще е от североизток, слаб до умерен, и с него ще продължи да прониква студен въздух. Температурите ще се понижат още. В началото на следващата седмица облачността отново ще намалее и ще се затопли.