На интернет страницата на столичното 51-во училище "Елисавета Багряна" в София не са публикувани голи снимки на директора Асен Александров. Това е установила техническа експертиза, назначена в хода на проверката, съобщи официално Румяна Арнаудова.

Софийската районна прокуратура отказа да образува досъдебно производство по случая, след като е получила две справки - компютърна и от Министерството на културата, според което снимката не е с порнографско съдържание. Един от разпитаните - журналист, публикувала снимката, е обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител.

Скандалът около гола снимка на директора избухна в средата на миналата седмица. Първоначалната информация, публикувана в някои сайтове и вестници, беше, че голата снимка се е появила на сайта на училището. После се оказа, че никой не я е виждал там. Експертизата показа още, че снимката е колаж.

Александров подаде оставка като съветник на министъра на образованието Меглена Кунева и излезе в болнични заради аритимия.

Ученици от 51-во училище, родители и учители излязоха на протест в защита на Асен Александров. Учители пък ще издадат календар с техни голи снимки за тази година в защита на директора.