Честит 8 март!

Жълт код, за 15 до 30 л/кв.м дъжд, остава в сила днес, в 6 области на Южна България.

Днес валежи ще има в югозападната половина на страната и с прекъсвания ще продължат през целия ден. Значителни по количество ще са главно в Рило-Родопската област, но и в отделни райони на Западна България ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват. В Североизточна България ще остане без валеж, а през деня и на места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен до силен източен вятър. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

В планините ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Значителни ще са валежите в Рило-Родопската област и в западните части на Стара планина. Ще духа умерен до силен, по високите и открити части временно бурен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Значителни и на повече места ще са валежите през нощта срещу петък. Ще духа умерен североизточен вятър. Температурите ще се понижат и минималните ще са между 3 и 8°, максималните ще са предимно между 10 и 15°.

В петък валежите ще продължат; повече по количество ще са в Западна и Централна България. В източните райони ще духа умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните - между 5° и 10°. И в събота ще има превалявания, но ще са слаби, с по-продължителни прекъсвания и на по-малко места. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен. Дневните температури ще са с градус-два по-високи. В неделя и понеделник облачността ще е променлива, по-често значителна. На отделни места ще превали дъжд. Вятърът ще се задържи от северозапад; минималните температури ще се понижат слабо, а дневните ще останат без съществена промяна.