До края на днешния ден ще е облачно със слаби превалявания. Температурите в следващите часове ще са между 7 и 12 градуса, в София- 8.

В планините ще е облачно, мъгливо, със слаби превалявания от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Максимална температура на височина 1200 метра около 5 градуса, на 2000 метра – около нулата.

И днес продължават интензивните валежи в Гърция, Македония и Южна Италия.

Отново са в сила предупреждения от втора степен.

В нашата страна утре ще е облачно, с валежи от дъжд. На места в Рило-Родопската област и в Източна България количествата ще са значителни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните - между 8 и 13 градуса.

В неделя ще се задържи предимно облачно, главно в източната половина от страната с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В нощта срещу понеделник и в понеделник, с продължаващото понижение на температурите, по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще завали сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка. В равнинната част от Южна и Източна България ще вали дъжд, там са възможни и по-съществени количества.

Във вторник и сряда минималните температури ще са около и малко под нулата, а максималните - между 2 и 7 градуса. Ще бъде ветровито, с променлива, често значителна облачност, но само на отделни места, главно в Западна България, ще превали слаб сняг.