След полунощ от северозапад облачността ще се увеличи и утре до обяд над цялата страна ще е значителна.

На много места ще има валежи от дъжд, значителни в югоизточната половина от страната. Почти без валежи ще се задържи в Северозападна България. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижат и минималните в повечето места ще са между 11° и 16°, а максималните ще са предимно между 16° и 21°.

Над планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 6°.

В сряда валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Вятърът ще е умерен от северозапад. Минималните температури ще са от 3-4° на места в Западна България до 16-17° по морския бряг; максималните ще са между 12° и 17°. В четвъртък вятърът ще отслабне и сутринта на места в котловините температурите ще се понижат до 2-3°. Ще има променлива облачност без валежи. Дневните температури ще останат без съществена промяна. През следващите дни ще преобладава облачно време, ще има и превалявания, на повече места в петък и в неделя. Вятърът ще е слаб, от запад, температурите ще се повишат слабо, а в неделя отново ще се понижат.