Днес ще бъде предимно облачно, в много места със слаби превалявания.

Вятърът ще бъде слаб, предимно от североизток.  Максималните температури ще са в широки граници - от 11-12° в Дунавската равнина до 20-21° в крайните югозападни райони.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 7°.

През нощта ще превалява на много места в страната. И утре облачността ще е значителна, на места със слаби превалявания от дъжд.  Още през нощта североизточният вятър ще се усили до умерен, в крайните източни райони – и временно силен. Температурите ще се понижат и ще са почти без дневен ход. Минималните ще бъдат между 7° - 12°, максималните между 8° - 13°.
В петък ще продължи да духа слаб до уверен вятър от север-североизток и застудяването ще продължи. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°. Ще е почти без валежи, но облачността в повечето райони ще остане по-често значителна, въпреки че временно и ще се разкъсва и намалява. Още през нощта срещу събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Облачността ще намалее и през деня ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще се повишат. В неделя ще остане ветровито, с променлива облачност, почти без валежи. Минималните температури ще са по-високи, а максималните – без съществена промяна. В понеделник вятърът ще отслабне. Ще има повече облачност, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е малко по-хладно, дневните температури временно ще се повишат.