Жълт код за значителни валежи е в сила тази нощ и утре в шест области от Южна България. Очакваните количества са между 15 и 30 л/кв. м.

Днес започналото от запад заоблачаване до обяд ще обхване цялата страна и след пладне на отделни места в Западна и Южна България ще превали дъжд, в югоизточните райони – придружен и с гръмотевици. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната – умерен, временно и силен вятър от юг-югоизток.

Максималните температури ще бъдат предимно между 11° и 16°.

През нощта валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област.

В планините ще бъде предимно облачно, на места – с валежи от сняг, под 1500 метра – от дъжд. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

През нощта валежите ще се активизират, ще обхванат югозападната половина на страната и с прекъсвания ще продължат и утре. Значителни количества ще има главно в Рило-Родопската област, но и в отделни райони на Западна България ще са интензивни.

В Североизточна България ще остане без валежи, а през деня и на места облачността ще се разкъса.

Вечерта валежите ще отслабват. Ще духа до умерен, в източните райони – временно силен, източен вятър.

Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните – предимно между 10° и 15°.

През следващите дни до края на седмицата ще преобладава облачно време и с прекъсвания и с различна интензивност ще вали, предимно дъжд.

В четвъртък вятърът ще е североизточен, слаб до умерен. В петък ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили, ще се запази и през почивните дни.

Температурите постепенно ще се понижават.