Днес по-значителна, предимно висока облачност ще има над Южна България.

Над останалата част от страната ще преобадава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 5°, за София около 1°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващото денонощие облачността над страната ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. През деня, главно в планинските райони ще превали слаб сняг.  Студено време с минимални температури между минус 6° и 0°. Дневните ще са предимно между 0° и 5°.

В неделя ще бъде ветровито, с променлива облачност, по-често значителна; слаби превалявания са възможни само в планините. Ще започне бързо и чувствително затопляне. През повечето дни от новата седмица ще бъде по-топло от обичайното, а вероятността за валежи е малка.

В понеделник все още ще духа слаб до умерен северозападен вятър и ще бъде предимно слънчево. Във вторник вятърът чувствително ще отслабне, в много райони и ще стихне. В планините и планинските райони ще бъде слънчево и сравнително топло. В равнинната част от страната на места ще има условия за образуване на мъгли и ниска облачност, там и дневните температури ще се задържат по-ниски.

В сряда ще има и слънце, но и облачност. Ще се появи вятър от юг-югозапад, през втората половина от деня ще се усили, повече в Източна България.