Днес над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време.

Ще духа слаб източен вятър. Съществена промяна на температурите не се очаква и максималните ще бъдат между 14 и 19 градуса, на места в Югозападна България, където ще има и временни разкъсвания на облачността, и по-високи - до 22-23 градуса. В София очакваме около 17 градуса.

Над планините ще преобладава облачно и мъгливо време. По най-високите върхове ще духа до умерен северозападен вятър и там ще има разкъсвания на облачността. Максимална температура на височина 1200 метра - около 12 градуса, на 2000 метра – около 6 градуса.

И утре времето ще бъде предимно облачно. Сутринта на много места в равнините и низините ще има мъгла, по-трайна  в северозападните райони.

Температурите ще останат без промяна. В сряда ще започнат валежи, които привечер и през нощта ще обхванат по-голямата част от страната. Максималните температури отново ще са между 14 и 19 градуса.

В четвъртък вятърът ще се усили и температурите ще се понижат. На много места в страната ще вали. В петък ще бъде сравнително студено и предимно облачно. До вечерта валежите ще спрат.

В събота облачността ще се разкъса и ще намалее, над много райони до предимно слънчево. Дневните температури ще се повишат.