Вечерта на 22 юли известният актьор Николай Николаев - Бате Николай очаква осиновения си син Митко да му дойде на гости в къщата, където той живее във Вакарел. На път за жп гарата, обаче, вместо да посрещне щастлив сина си, момчето му се обажда изненадващо по телефона.

„Крещи: „Чичо, викай веднага полиция и кмета на Вакарел, защото до мене седна един пиян на пейката и ми дръпна телефона (...) извади нож и  - ако не го дадеш ще ти пробия гърлото”, разказва актьорът, момчето викало за помощ, но нямало жив човек.

Когато Бате Николай пристига на гарата с колата си, нападателят Стоян Баджов нахлува през прозореца с цел да ограби и него. Пияният удря възрастния мъж в лицето: „Аз паднах на цимента и си ударих главата и съм изгубил съзнание може би минута-две.... И той изчака да се изправя и с един зверски шут в слабините ме ритна и отново ме свали на земята и той ме изчака да се изправя бавно и ме хвана за блузата, тя е скъсана вече и ме повлече към перона на гарата, който е осветен, ама няма жив човек и в това време ме бие, удря, с ножът е успял да отреже една филийка месо, шиха ме, и отзад целия ми гръб е с прорезни рани”.

След нападението актьорът е със счупени пръсти, пукнати ребра и прободни рани. Боят продължил със скокове върху гърдите, докато не се появили две кантонерки и пазачът Желязко, на когото той е безкрайно благодарен.

Нападателят Стоян Баджов ще отговаря пред Темида за опит за грабеж, а ако бъде осъден, ще лежи до 10 години в затвора.

Актьорът, който вярва в силата на смеха, обаче е огорчен след нападението: „Омерзен се чувствам,  защото няма такава държава България – не съществува, аз се чувствам имигрант в собствената си държава”.