Специално за Гергьовден облаците вече не са така плътни и слънце се появи, и времето е доста по-топло и приятно от предишните дни.

След обяд, и преди полунощ  ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са градушки. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°.

Над планините преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но около и след обяд, облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.

След полунощ облачността на много места ще намалее до предимно ясно. По-значителна ще остане в крайните северни райони и на места там слабо ще превали. Минималните температури ще са между 5° и 10°. Утре преди обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, на места до слънчево. Около и след обяд и до полунощ отново ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Възможни са градушки. Вятърът ще бъде слаб, в Източна България ще бъде от юг, в останалата част от страната - от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°.

И в неделя отново, главно около и след обяд, на много места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици и временно усилване на вятъра. До обяд ще има и слънчеви часове. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°, а максималните - между 17° и 22°. През първите дни от следващата седмица преваляванията ще са на все по-малко места, главно в западната половина от страната. Във вторник и сряда ще има и повече слънце, а облачността ще бъде предимно висока и средна. Ще продължи да се затопля: минимални температури в сряда между 9° и 14°, максимални - между 22° - 27°.