„Последната линейка на София” остана без своя лекар
Д-р Красимир Йорданов даде 28 години от живота си на Спешната помощ в столицата
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
д-р Красимир Йорданов
Снимка: bTV

Спешната помощ се прости с една от своите емблеми – д-р Красимир Йорданов. Лекарят, спасил живота на хиляди пациенти, е популярен и с участието си във филма "Последната линейка на София".
В негова памет линейки в цялата страна включиха сирените си.

Краси, както всички наричаха д-р Красимир Йорданов, живя в спешната помощ 28 години. Спаси безброй животи, обучи много млади колеги и даде ценен пример – как се работи със сърце. Неговото продължи да тупти и след побоя, който му нанесоха пияни пациенти през 2013 г.

Лекарят се възстановява дълго, преминава през две операции на крайниците. И се връща на работа в спешната помощ.

Шестима в ареста след жесток побой на екип на Спешна помощ в СофияЛекарите се отзовали на сигнал за диабетично болна жена, а се оказало, че става дума за пияно 15-годишно момиче

Там работи до последно. Сам се обажда , за да си извика линейка, тъй като получил кръвоизлив. По-късно в болницата губи битката за живота. Като отличен лекар е осъзнавал, че краят настъпва, разказват колегите му.

Него изпращали на най-тежките адреси.

За героизма на д-р Йорданов напомня и якето му на медик. Закачено от колегите му до графика с работните смени. С бележка в джоба, поставена от неговата четвърта бригада.

  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре