Днес облачността от запад ще се разкъса и намалee, на много места до предимно слънчево. Облачно, с превалявания, ще е в Източна България, но постепенно през деня и там валежите ще спрат и облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури между 19° и  24°, в София около 21°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще има превалявания. По-късно през деня валежите ще спрат, а облачността ще намалее. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури 20-23°, близки до температурата на морската вода. Вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините облачността също ще намалее. Ще духа слаб, по високите части умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 9°.

През следващите дни, до края на седмицата, ще бъде по-често облачно. В сряда следобед ще започне да превалява, вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили, но все още ще е сравнително топло, с максимални температури между 18° и 23°. През нощта срещу четвъртък валежите ще се усилят, вятърът също.

В четвъртък, валежи ще има главно в западната половина от страната. Температурите ще са почти без дневен ход - колкото сутринта, толкова и през деня- предимно между 10° и 15°.

В петък валежите ще са слаби, температурите - още малко по-ниски. В събота вятърът ще се ориентира от югоизток, ще се усили и временно ще се затопли. От югозапад валежите отново ще се усилят.

В неделя ще е сравнително топло, със слаби валежи. По-късно през деня от северозапад ще започне понижение на температурите.