Близо половин милион българи тръгват на път за празниците. Туроператори се състезават за най-добри предложения за новогодишната нощ. Хубавите места вече свършват, защото един месец преди празниците хотелите и курортите са почти пълни. Заради петте почивни дни хората планират по-рано почивката си.


Най-предпочитаните дестинации за хората, които ще пътуват в чужбина, са съседните страни. Някои туроператори предлагат петзвезден хотел в Анталия за 320 лева. В тази цена е включен и транспортът. Толкова ще ви струва и новогодишната нощ на остров Тасос - разбира се, не по-евтино от нощувките и вечерята за Нова година в България. Сред офертите можете да избирате между къща на село (60 лева), хотел или вила.


Нова година в Дубай - нетрадиционна, но все по-търсена дестинация, излиза около 1500 лв. Вече има няколко планирани чартърни полети от София и Варна, с които ще пътуват почиващите в съседните Гърция и Турция. За поредна година това са най-предпочитаните дестинации.

Във Велико Търново и региона хотелите са резервирани на 70%. Българските предпочитат да празнуват извън дома. Спокойствието и битовата атмосфера предпочитат големи приятелски компании, които сами определят и приготвят менюто си.


За трите празнични дни на Златни пясъци и в курорта Свети Константин и Елена ще отворят десетина хотели. Цените за четиризвездното прекарване са между 150 и 180 евро на човек. Един от големите комплекси вече е зает изцяло с румънци.

Новата година може да посрещнете и с обикновена вечеря, но с гала-уют в малките семейни хотели в Централен Балкан. Около 280 000 българи ще пътуват по празниците из страната. Над 160 000 ще изберат чужбина - предимно в Гърция.