Почернени от войната по пътищата излизат на протест
Блъсналият служители на "Автомагистрали" днес си е вкъщи под гаранция
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Румяна Чобанова
Снимка: bTV

Протести с искане за по-строги мерки срещу войната по пътищата ще се проведат в половин България на 19 юли. Това е рождения ден на служителя на „Автомагистрали” Иван Димитров, който на 17 април беше ударен от автомобил на АМ „Хемус”, докато помага на друг катастрофирал водач и почина.

„Оказа се, че не съм сама, много хора изпитват тази болка. За други това е каузата на живота им”, сподели в студиото на „120 минути” вдовицата на Димитров Румяна Чобанова. На 19 юли от 17:30 часа от храм-паметника „Александър Невски” към голям паркинг на „Хемус” ще тръгне автошествие. Междувременно демонстрации ще се проведат и във Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Мездра.

Почина 26-годишният мъж, блъснат в аварийната лента на магистрала „Хемус” (ОБНОВЕНА)В деня на погребението близките му организират шествие срещу убийците на пътя

„Всеки го прави пред парламента, пред общината. Видими ще бъдем там, където се случват нещата, а не там, където всички ходят. Не под прозорците, а на пътя”, каза Чобанова. Тя не е получила разрешение да блокира аутобана и не иска да рискува живота и здравето на други хора с гражданско неподчинение.

На протеста ще дойде и оцелелият колега на Иван – Николай Шишков. Той бавно и мъчително се възстановява от травмите. Болничният му е 400 лв. на месец, а разходите за лекарства, рехабилитация и прегледи са от порядъка на над 600 лв. Помагат му приятели и съседи.

Вдовицата от тежката катастрофа на АМ „Хемус“: Доживотен затвор е малко за шофьора убиецВладимир Найденов, който връхлетя с колата си в аварийната лента върху служители на „Автомагистрали“, спрели, за да помогнат при друг инцидент, е привлечен като обвиняем за причиняване по непредпазливост на смъртта на двама мъже

Зад волана на колата убиец е Владимир Найденов. Обвинен в непредумишлено убийство, той е у дома с 3000  лв. гаранция. „Не съм сигурна дали той не продължава да шофира, не съм сигурна дали утре няма да убие някой друг”, коментира Чобанова.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре