Павел Петков спечели конкурса със своя снимка направена пред ремонтирания Дом за деца „Лудогорие” в Исперих. Селфито му е с рекордните близо 1800 харесвания. Но вместо тридневно пътуване до сърцето на Европа, студентът получава само сертификат.

„Когато мои приятели ме питат: Ходи ли в Брюксел, и се чувствам зле, защото аз не съм ходил и не знам, дори дали ще отида”, коментира младежът.

Конкуренцията за мечтаната почивка се разигра във „Фейсбук”. Десетки желаещи публикуваха свои селфита с магистрали, ж.п линии и булеварди. Преди около месец организаторът на надпреварата – Министерски съвет, обяви кой е победителят в конкурса.

Снимка: bTV

„Аз се опитах да се свържа с тях- не само по телефона. Писах в страницата на сайта, но никакъв резултат. Жалко е, че се излагат по този начин, че правят точно такава реклама, че няма как да вярват в европейските проекти”, коментира Павел Петков.

На фона на селфитата с магистрали, на сайта на надпреварата във „Фейсбук” се появиха и пародийни снимки. Най-харесваните все още чакат своите поощрителни награди – селфи стикове за телефон.

„Обадих се с идеята да си получа наградата, но просто не ми вдигнаха слушалката. Мисля, че те са хората, които ме награждават и те трябва да се свържат с мен”, каза и Теодор Спасов.

Министерският съвет отговори писмено, че е в постоянна комуникация с победителите в конкурса. След като потърсихме коментар какво става с наградите веднага се свързаха с Пламен да си даде данните, за да му направят резервациите за самолетни билети и хотел.

В писмото ни уведомяват, че вече са наградили втория в конкурса.

Прочетете целия отговор на Министерски съвет:

„Във връзка с постъпило запитване от страна на „БТВ медия груп“ относно изпълнението на наградния фонд от конкурса „Направи селфи с европроект“, уточняваме следното:

Крайният срок за участие в инициативата беше 17,00 часа на 27 май 2015 г. В социалната мрежа „Фейсбук“, чрез която се проведе конкурса, беше обявено класирането на първите три места.

Снимка: bTV

На 28 май 2015 г. по време на изложението „Една посока, много възможности“ финалистите бяха отличени със сертификати, удостоверяващи тяхното класиране. Съгласно регламента на конкурса, първа награда е 3-дневно пътуване за двама до белгийската столица Брюксел. Втора награда – таблет и трета – пътуване до гр. Бургас.

На 15 юни 2015 г. участникът, класиран на второ място, получи лично своята награда в Администрацията на Министерския съвет.

Към момента тече организация на пътуванията на двамата участника, класирани на първо и трето място. Конкретните дати на пътуванията се съобразяват от една страна с възможностите и ангажираността на финалистите, а от друга с административните изисквания и срокове при реализацията на подобен вид дейности.

В постоянна комуникация сме с участниците. Днес, 22 юни 2015 г., от класирания на първо място участник очакваме обратна връзка за името на избрания от него придружител, за да можем да направим необходимите резервации за самолетни билети и хотелско настаняване.

Очакваме и финално потвърждение от класирания на трето място участник за датите 16, 17 и 18 юли 2015 г., за пътуване до гр. Бургас. Програмата на посещението е изготвена от Областен информационен център – Бургас и включва емблематични обекти в общината, в т.ч. посещение на о-в „Света Анастасия“.