Митинг в подкрепа на семейството на малкия Петьо. Тази вечер в 19:00 часа пловдивчани се събират на площад "Съединение" с искане на справедливост за убийството на 6-годишното момче, което бе прегазено от шофьор в Панагюрище.

Над 5000 души са заявили присъствие в социалните мрежи. Очакват се хора и от близките населени места, организиран е и транспорт от Панагюрище.

Вероятно ще присъстват и почернените родители на Петьо.

С протеста се цели промяна на несправедливото законодателство в страната ни.

Организатори са Фондация „Безопасни улици от Валя". Вече има и подписка срещу шофьорите убийци, в която са се включили над 400 души.

Събира ги лелята на убитото дете Донна Колибанекова: "В съда ходих, прокурорри, адвокати, съдии,хора които са много наясно със законодателството как стоят нещата, просто даконът не предвижда повече от 5 години затвор (...) казаха ми че в самата система няма ред, хора, които виждат как стоят нещата, казват, че просто наистина няма ред".

Припомняме, че 44-годишният бизнесмен Цветан Пъков прегази малкото дете. Малко след 20.00 часа на 14 април колата на Пъков, помете момчето, което карало велосипед близо до един от изходите на града.

Шофьорът е задържан.