Учителката, която се появи пияна в столично училище, сама отглежда трите си деца и се справя геройски. Това разказа пред bTV нейната съседка Марта Събева. По думите й преподавателката е добър човек, чийто живот може да бъде съсипан заради една новина.

Преди дни учителката от столичното 130-о СОУ пяла и танцувала по време на час след употреба на алкохол. Директорката извикала полицаи, а след като преподавателката не се подчинила, била изведена с белезници.

Жената може да бъде съдена за едро хулиганство, за което законът предвижда затвор до 2 години или пробация.

„Успях да се видя с децата й. Държат се, казват, че тя съжалява. Синът й е отличник по математика, учи в СМС”, разказа съседката Марта.

„Къде беше учителският колектив? Защо не седнаха да поговорят с нея”, попита в ефира на bTV издателят Петьо Блъсков. Според него медиите трябва да внимават особено много, когато пишат за учители и лекари, защото това са професии, които „правят” хора.

„Училището не е трябвало да вика полиция”, категоричен бе и журналистът Иван Бакалов.

„Аз вярвам в добротата на хората”, заяви репортерът на bTV Светослав Иванов. Преди дни той написа коментар за случая с учителката по руски и немски, в който изрази своята убеденост, че обществото ще й прости за неприятния инцидент. Междувременно преподавателката остана без работа.