Питбул вкъщи – безопасно ли е?
Агресията им не зависи от породата, казват специалисти
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 4
  • 3
    2
Питбул вкъщи
Снимка: bTV

Зачестилите инциденти с кучета провокираха въпроса до колко опасни са те в контакта си с хората. Според специалисти агресията при животните се отключва в зависимост от отношението на стопаните към тях.

„Много от работните породи са създадени да вършат някаква работа за човека, а повечето хора не им създават никаква работа, просто ги разхождат, тичат без цел или са на синджир.

Три ареста и едно обвинение за убитото от питбул детеСобственикът на кучето и чичо на момченцето e заплашен от 5 г. затвор или 10 000 лв.

Оттам животното почва да избива или посяга”, казва инструкторът на кучета Калина Кандулкова.

Питбул вкъщи
Снимка: bTV

Тя допълва, че много кучета се обучават за боеве. Зачестяват случаите на нападнати хора и от породите лабрадор и голдън ретривър, считани иначе за добродушни.

Питбул вкъщи
Снимка: bTV

Семейството на Александър Маджуров от години притежава питбул. Допускайки кучето в дома си, той осъзнавал рисковете. Но и тогава, и днес е сигурен в животното заради възпитанието му. „Единственото, което се е случвало, е да я настъпи, без да иска да я бутне”, споделя Александър.

И преди да научи за последните инциденти, той е бил категоричен пред семейството си, че не би „допуснал дъщеря си до животно, което  не познава и не е сигурен в стопанина на животното”.

Питбул вкъщи
Снимка: bTV

Затова той разхожда питбула си на каишка. За да е спокоен.

  • 3
    2
Още по темата
4 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре