Перник в траур в памет на жертвите от катастрофата край Микре
При инцидента девет души загинаха, а други 18 бяха ранени
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Микре
Снимка: МВР

Ден на траур в Перник в памет на жертвите на тежката катастрофа край Микре в края на миналата седмица.

При инцидента девет души загинаха, а други 18 бяха ранени при челен удар между пътнически микробус и товарен автомобил на пътя София – Варна.

10 жертви на две тежки катастрофи за денонощие на един и същи участък (ОБЗОР)13-годишно дете загина днес, а 9 души – вчера

В микробуса са пътували членове на Съюза на слепите от Перник.

Все още няма яснота за обстоятелствата около произшествието. Изяснено е, че микробусът е навлязъл в насрещното платно на движение, но засега причината за това не е ясна.

Част от ранените при катастрофите край Микре все още са в тежко състояниеДве тежки катастрофи с жетви и пострадали станаха в един и същ участък само за денонощие

Знамената пред общината в града са свалени на половина. 

Десетки жители на Перник се събраха в църквата „Св. Иван Рилски”, за да запалят свещ и да се помолят за деветимата загинали, както и за бързото възстановяване на пострадалите при катастрофата.

Днес ще бъдат погребани и загиналите.

Общината са осигурили средства за погребенията на всички жертви от катастрофата край Микре. Планират също да се открие дарителска сметка в БЧК в помощ на пострадалите, за да може да се подпомогне възстановяването им.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре