Паметникът на съветската армия пак изрисуван – с антисемитски лозунги
Москва отново реагира остро
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 15
    4
Рисунки върху ПСА
Снимка: Facebook

Русия настоява България да пресече проявите на вандализъм върху паметници на съветски войници. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в реакция на оскверняването с антисемитски лозунги на паметника на съветската армия в София в нощта на 31 октомври, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Убедени сме, че подобни престъпни действия никога няма да получат съчувствие и разбиране сред широките слоеве на българския народ. Настояваме ръководството на България най-после да направи всичко необходимо да не се допускат занапред прояви на гаврене с паметта на съветските воини, които са дали живота си за спасяването на европейския континент от нацизма", заяви Захарова.

Граждани искат демонтирането на Паметника на съветската армия (СНИМКИ) Днешната дата беше избрана, защото преди 73 г. тогавашният СССР окупира България, казаха организаторите

Не за първи път Русия реагира остро на надписи по монумента. До момента те са били предимно насочени срещу външната политика на Москва, но акцията от 31 октомври предизвика реакция и на равнище зам.-министър на външните работи на България. „Проявата на антисемитски настроения, тотално нетолерирани от българското общество, ще продължават да срещат нашето остро негодувание и активна съпротива”, написа Георг Георгиев.

Надписите са премахнати.

  • 15
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре