Днес слаби превалявания са възможни само на отделни места в Южна България. В останалите райони облачността ще намалява. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабне. Следобед ни очакват температури между 9 и 14 градуса.

 
Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област, където ще превали сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 4 градуса.

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре сутрин над източните райони ще има разкъсана облачност. Ще е студено с минимални температури между минус 4 и плюс 1 градус.
През деня ще е слънчево. Със слаб западен вятър температурите ще се повишат, максималните ще са от 13 до 18 градуса.

И в сряда ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а дневните в много райони отново ще достигнат и надхвърлят 20 градуса. В четвъртък ще се повишат и минималните температури. Ще се заоблачи и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще се появи северозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от североизток и с него ще започне да прониква по-хладен въздух. В петък североизточният вятър временно ще се усили и дневните температури ще се понижат, но облачността ще се разкъсва и намалява. В събота сутрешните температури ще са около нулата, но през деня от запад ще започне да се затопля. Ще бъде предимно слънчево.