21-годишният Мехмед Али Али, който изчезна в събота в района на Белмекен, е бил открит мъртъв, научи bTV от доброволци, които участват в продължилото 4 дни издирване на момчето.

Минути след 12 часа информацията беше потвърдена от Планинската спасителна служба. Не се знае при какви обстоятелства е починал младежът.

Днес няколко минути след 12 на обяд група жени от родното село на младежа откриха тялото му. То е намерено на 500 метра от района, в който Мехмед е бил за последно със семейството си.

По първоначална информация по трупа няма следи от насилие.

В търсенето бяха включени над 300 души - полицаи, планински спасители с кучета, пожарникари и доброволци. Следите на Мехмед се загубиха, след като той и семейството му брали боровинки в планината.

Всеки ден спасителите са изминавали по 30 километра пеша, обхождали са многократно и мястото, на което днес е намерен Мехмед, но едва днес са успели да го открият.

Версиите около смъртта са много. Според местните е възможно Мехмед да е бил изплашен от диво животно или да е премръзнал. Какво е станало, ще стане ясно след аутопсия.