Софийският градски съд остави в ареста Веселин Асенов от столичния КАТ, който беше задържан за кражба и подкуп.

Според съдия Величка Цанова има събрани достатъчно доказателства, на базата на които може да се твърди, че служителят на МВР е извършил престъпленията, в които е обвинен. Има опасност полицаят да извърши и друго престъпление, ако е на свобода, мотивира се съдът.

В ареста остава и криминално проявеният приятел на служителя на реда, който беше задържан с него.

Полицаят и негов приятел бяха задържани след получен сигнал, че изнасят вещи от голям хранителен магазин в ж. к. "Люлин".

Патрул спрял колата им, а полицаят размахал служебната си карта и предложил на проверяващия екип 200 лева, за да ги освободят.

В колата, в която бил с заедно с Ивайло Илиев, е намерен чувал с голям брой кутии от различни марки цигари.

Полицаят твърди, че чувалът не е негов, а го е намерил между други два автомобила. Отрича и да е давал подкуп. В съдебната зала стана ясно, че Асенов има доста провинения в биографията си. Приятелят му пък има регистрации за кражби.

Още преди да се стигне до съдебната зала в публичното пространство се лансират различни тези, които след това не кореспондират с онова, което се случва в съда. Когато говорим за подкуп, то обвинението трябва да посочи за какво се предлага той, каза адвокатът на полицая Емануил Йорданов. Според него нямало законово основание полицаят да бъде задържан.

Решението на съда от днес не е окончателно и може да се обжалва следващата седмица.