Жълт код е в сила днес в Западна и Централна България. Предупрежденията са за нови значителни, 15-30 л/кв.м, валежи.

Днес ще се задържи предимно облачно и дъждовно. По-значителни ще са количествата на валежа в Западна и Централна България, докато в Източна ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб северен вятър. Температурите няма да се променят съществено и максималните ще са между 15° и 20°.

Над планините ще е облачно и дъждовно, в отделни райони е възможно и да прегърми. На височина над 2500 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта и утре до обяд облачността ще е значителна и на места все още ще има краткотрайни валежи. След пладне валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 23°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, с развитие на купеста облачност в часовете около и след обяд. Затоплянето ще продължи, по-чувствително ще бъде към сряда и четвъртък. Тогава ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад и има вероятност за следобедни изолирани превалявания.