В област Бургас се е изсипал най-много дъжд. На места там количествата на валежа чувствително превишиха 100 л/кв.м. Цели 181 литра на квадрат са измерени в Карнобат, 156 в Зидарово, 140 в Граматиково.

В югоизточна България днес се очакват още значителни валежи, като в бургаска област е обявена най-високата степен на опасно метеорологично време- код червено. 

След обяд в Северна България валежите ще спрат, а до края на деня на места облачността ще се разкъса. Ще духа до умерен, а в източните райони и временно силен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 8° и 13°.

Над планините ще облачно и мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 1700 метра – от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, а на 2000 метра – около 1°.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в югоизточните райони. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Утре ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Ще започне бързо и чувствително затопляне. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

В петък ще има променлива облачност, намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът ще е северозападен, слаб до умерен. Ще се затопли още. Още през нощта срещу събота от запад на изток ще се заоблачи и в събота на места ще превали. С усилване на вятъра от северозапад отново ще застудее. В неделя вероятността за валежи е  малка, а и облачността временно ще намалее.

Ще остане ветровито, но вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Сутринта ще е студено, дневните температури слабо ще се повишат. В понеделник от северозапад, с умерен и силен вятър, ще нахлуе нова порция студен въздух. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на места ще има и превалявания, като със застудяването границата дъжд-сняг ще се снижи.