Днес ще бъде слънчево, но след обяд над Западна България ще се появи разкъсана предимно висока облачност. Почти тихо време. Дневните температури ще се повишат с още 3-4 градуса и максималните ще достигнат 22° - 27°, на места по морския бряг по-ниски, в София 24°.

Над планините също ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен западен, по най-високите върхове в страната силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 17°, на 2000 метра – около 10°.

В четвъртък над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време, но още преди обяд над западните райони ще се заоблачи. По-късно ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места до вечерта и през нощта срещу петък ще превали и прегърми, а вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад. В петък ще духа умерен, в Северна и Източна България до силен вятър от запад-северозапад и ще бъде малко по-хладно, с променлива облачност, почти без валежи. През почивните дни вятърът чувствително ще отслабне. Температурите отново ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя. В понеделник ще се заоблачи, след обяд на места и ще превали, а от северозапад, с усилване на вятъра, отново ще започне понижение на температурите.