Днес облачността ще е предимно значителна и на много места ще има превалявания от дъжд, около и след обяд временно интензивни и с гръмотевици.

Ще духа до умерен, след пладне в Дунавската равнина временно и силен, северозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще превали дъжд, а над 1700 м – сняг. Валежите ще са придружени и с гръмотевици. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 7°, на 2000 м – около 1°.

През нощта с умерен, през деня и силен, вятър от запад-северозапад ще продължи да нахлува студен въздух. Облачността ще е по-често значителна, на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните ще са предимно между 10° и 15°.

В събота преди обяд облачността ще е все още предимно значителна. На отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще отслабне, ще е умерен от северозапад. По-късно облачността ще се разкъсва и ще намалява. Минималните температури ще са между 1° и 6°, а максималните – между 11° и 16°.

През следващите дни бързо ще се затопли. Времето ще бъде слънчево, вятърът ще стихне.

Във вторник ще започне увеличение на облачността, средна и висока.