Днес ще е предимно слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са градушки. Вятърът ще е до умерен от северозапад и с него ще продължи да нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 28° и 33°, за София – около 28.

През нощта срещу четвъртък в Западна и Централна България явленията ще се активизират и в отделни райони валежите ще са значителни.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 28-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще е умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 16°.

През следващото денонощие през страната ще преминава студен атмосферен фронт и захлаждането ще продължи. Ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в отделни райони значителни по количество и придружени с гръмотевици.

През предстоящата нощ по-съществени ще са количествата в централните райони на Северна България, а през деня – в Рило-Родопската област. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°. През нощта срещу петък валежите, главно в Източна България, ще продължат.

Предупредителни кодове от първа и втора степен- жълто и оранжево, са в сила тази нощ и утре за по-голямата част от Южна и за Централна- Северна България. Очакванията са да паднат до 50 л/кв.м дъжд, в планинските райони и повече.

В петък ще бъде ветровито – ще духа умерен до силен северозападен вятър. Ще бъде с променлива облачност, над Източна България преди обяд по-често значителна. По Черноморието и в североизточните райони сутринта все още ще е с валежи.

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще се установи предимно слънчево време.

В събота вятърът от северозапад ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток. През следващите дни ще е от изток-североизток и временно ще се усилва. Температурите ще се повишават и през новата седмица ще са предимно между 32° и 37°, по Черноморието, поради източния вятър, по-ниски - до 26°-28°.