Отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив изказва благодарност на всички дарители на малкия Мустафа. От болницата приканват да не се изпраща повече нищо, защото получените дрехи, играчки и храни са в пъти повече от необходимото.

Историята на болното от левкемия момченце трогна цялата страна. Детето лежи в пловдивската болница и от месец и половина не е виждало нито майка си, нито своите близки. След призив във „Фейсбук“, за часове бяха събрани повече от достатъчно дрехи за момчето.

„Неизброимо много дарения от дрехи, обувки, играчки и лакомства получи 9-годишният Мустафа, пациент на отделението по детска онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“. Вещите и хранителните продукти бяха донасяни на място в отделението или изпращани като колети от всички краища на страната след апел в социалната мрежа.

Благодарение на широката подкрепа и голямата медийна разгласа, получените дарения са в пъти повече от необходимото за ежедневните нужди на момчето. Поради тази причина голяма част от благодетелите, които идват на място в болницата, са дали съгласието си с техните дарения да бъдат подпомогнати и други деца от отделението по детска онкохематология – дрехи, храна, играчки”, съобщиха от лечебното заведение.

Оттам съобщават, че за момчето са осигурени всички необходими условия за лечението му и уточняват, че не се налага събиране на средства за него.