Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

Преди обяд значителна облачност ще има над Югозападна България и североизточните райони. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, малко по-ниски по морския бряг.

Над планините облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от Западна и Южна България ще превали и прегърми. На височина над 2500 метра валежът ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще продължи, на места в Западна България ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 6° и 11°. През деня ще е предимно облачно, валежите постепенно ще обхванат по-голямата част от страната, на места ще са придружени с гръмотевици. В югоизточната половина от страната ще духа слаб до умерен вятър от югозапад , а в северозападната - от северозапад. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 16° и 21°.

През следващите дни времето ще бъде много динамично. Очакват се валежи, на места значителни. На два пъти, в понеделник и в сряда, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух. По самото нахлуване ще се развиват гръмотевични бури, а впоследствие, в студената въздушна маса, в нощните часове и сутрин, през нощта срещу вторник, както и през нощта срещу четвъртък и в четвъртък сутрин на места по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в североизточните райони ще има и сняг, без да се задържа снежна покривка.

По-малко ще са валежите във вторник, тогава ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността.