Огромни опашки се образуваха в столичния КАТ. За дългите часове чакане сигнализираха наши зрители.

Причината този път не се оказа софтуерът, който периодично спира работа, а големият брой коли за регистриране точно днес.

Борислав е дошъл в КАТ в 8 без 20 сутринта. Купил си е нова кола и иска да я регистрира, но в 3 следобед все още чака.

„Никой нищо не обяснява, чаках на две-три места, на които не е трябвало да чакам, няма единна информация, която да насочи човек”, оплака се Борислав.

Някои приемаха ситуацията философски, други обаче се изнервиха. Много хора предпразнично са се събрали днес, коментира друг от чакащите.

Според КАТ причина за опашките и изнервящото чакане не е вечно проблемният софтуер, а това, че точно днес за регистрация са се наредили 850 автомобила. Обичайно минават  по 500 коли.

„Последните няколко дни масово купуват автомобили преди Великденските празници за подаръци. От сутринта колегите работят почти на денонощен режим. За повечето автомобили се изисква проверка дали не е краден автомобилът. Няма как регистрацията да стане толкова бързо”, коментира началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

През последните дни столичната „Пътна полиция” е работила извънредно, за да регистрира всички коли. Отделно са били издадени и 540 шофьорски книжки - само днес.