Очакват се студ и сняг през следващите дни (ОБЗОР)
Властите съветват да не се пътува между 5 и 7 януари
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    1
студ, затворен път
Снимка: bTV

Синоптиците предупреждават за студ, сняг и преспи в следващите дни. Най-много сняг ще падне през нощта срещу петък.

Заради прогнозата за лошо време в МВР заседава междуведомствен щаб. Съветът на властите е да не се пътува между 5 и 7 януари.

Призив: Ако не се налага, не пътувайте в Североизточна БългарияОчакват се сериозни снегонавявания, обработката на магистралите и първокласните пътища започва още тази вечер

Най-сериозен се очаква да бъде снежният апокалипсис в Североизточна България, където прогнозите са снегът да стигне до 50 сантиметра. Междуведомственият щаб ще следи ситуацията на всеки три часа.

„Много разчитаме гражданите да се съобразяват с указанията, колкото и това да означава, че ще наруши плановете им или промяната на самите планове и трудности от битова характер, но те ще бъдат в контекста на предотвратяване на по-тежки последици”, обяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

От пътната агенция предупреждават, че ако снегонавяванията минат 1 метър, а видимостта е силно затруднена, движението по някои пътища ще бъде спирано.

„Ще бъдат предприемани превантивни действия по затваряне на пътни участъци - особено третоткласната пътна мрежа, която свързва малките населени места с по-големите градове”, предупреди шефът на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Георги Златев.

Със специално внимание ще бъдат следени болните, особено тези, които са на хемодиализа.

Същата инструкция има и към бременните, които имат наближаващ термин в рамките на следващите дни - да им бъде предложена хоспитализация в лечебно заведение, обяви Ваньо Шарков, зам.-здравен министър.

За да няма прекъсване на комуникацията в нито един момент, са ангажирани и мобилните оператори.

И военните ще се включат с техника при влошаване на времето.

  • 2
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре