Тази седмица времето ще се задържи предимно слънчево.

Днес по-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър, който следобед ще се ориентира от югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра- около 1 градус, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

И утре ще е предимно слънчево. Сутринта температурите ще са от минус 7 до минус 2 градуса. В сутрешните часове по поречието на Дунав и на места в котловините ще е мъгливо.  Ще духа слаб, в Северна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли и максималните температури ще са  между 6 и 11 градуса, в София- около 7 градуса.

В сряда вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще проникне студен въздух. Дневните температури ще се понижат. Ще има повече облаци, но без валежи. В четвъртък и минималните температури ще се понижат, на места в низините видимостта ще е намалена. В петък ще духа слаб до умерен западен вятър и ще започне затопляне, което ще продължи и в събота.