В Лозенец започва изграждането на резервоар за отпадни води на входа на пречиствателната станция. За него вече са осигурени 746 хиляди лева. Това каза в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Съоръжението ще осигури по-чисти води по време на туристическия сезон. И така ще реши до голяма степен проблема със замърсяването на морето, каза още Василева, цитирана от БТА.

В ход е процедура за избор на изпълнител, който да изгради резервоара. Най-вероятно той ще е готово до началото на летния сезон.

Междувременно се прави проектиране за разширяване на пречиствателната станция. След това ще трябва да бъде избран и изпълнител за проекта. Това ще отнеме време, но ще реши цялостно проблема с отпадните води в района.

Припомняме, че миналото лято морето край Лозенец бе замърсено с отпадни води и това почти провали сезона. Министър Василева се надява, че тази година няма да се стигне до това. Тя добави, че са инвестирани 300 милиона лева по различни програми, които касаят опазването на чистотата на водите на Черно море.