Преди месец след уникална операция в Александровска болница пациентът с трансплантирано сърце Георги Пеев получи и бъбрек от майка си и още един шанс за нов живот.

През лятото на 2013 г. в гърдите на Георги затуптява чуждо сърце. По-късно получава и бъбрек от майка си. Екип на bTV се срещна с 38-годишния мъж малко след втората трансплантация.

„Случи ли се такова нещо на човек, той на първо място става много по-отговорен, защото в тялото му тупти сърцето на един друг човек, който може би е бил по-добър от него. Имаш ли право да провалиш и него, не нямаш!”, каза тогава Георги.

„На седмото небе е, два чужди органа и животът продължава на ново”, обясни проф. д-р Петър Симеонов от Александровска болница.

Днес разговаряме с Георги не в болничното легло, а в дома му. „Онова беше първа серия от моя живот, сега е втора. Аз много си обичам живота. Аз след трансплантацията заобичах живота още по-силно!”, сподели той.

Денят на Георги, по професия журналист, минава със сина му Калоян, разходки в парка и ходене на работа. „Целта ми е една - ако мога поне на един човек в моето положение да вдъхна макар и грам надежда, че има шанс”, казва той.

„Сутрин, като се събуждам, винаги си казвам, ей колко е хубаво, че съм жив! Аз всяка сутрин се събуждам с усмивка, защото съм жив! Така от 26 август 2013 г., когато ме събудиха след сърдечната операция”, споделя Георги.

Освен на Господ, той благодари и на човека, чието сърце носи, и на майка си, която с бъбрека си му дарява живот за втори път.