Човек с изключително висока властова позиция у нас купува къща в Барселона за 1.5 млн. евро за едната си любовница, тя може би се казва Мая и за нея знае половин София, а друга е съпруга на негов приятел от кръга „Котараците”. Това си казват участниците в нов разговор, разпространен от сайта „Биволъ”.

Бившата съдийка в СГС Румяна Ченалова днес потвърди, че е участвала, като разкри и имената на другите участници – ексшефката на съда Владимира Янева и адв. Момчил Мондешки. Именно за двете се смята, че обсъждат свободно търговията с влияние и политическия натиск в съдебната система в предишните изтекли разговори, станали известни като „Яневагейт”.

Новият запис излиза ден, след като ВСС прекрати проверката по случая след изненадващо идване на премиера Бойко Борисов в кадровия орган.

„Факт е, че към определени жени има и положително отношение. От тия, с които е бил. (...) Има една, на която и купи къща в Барселона за милион и половина евро! Има една друга, тя ходи в „Шервиньо“, забравих й името как се казваше, която беше на един негов много близък приятел от „Котараците“ жена. Как се казваше не мога да се сетя в момента. Както и да е. Тя му беше протокол. (...) Ииии… Макар че тоя му беше много близък приятел той се залюби с нея, ма в смисъл, не знам после какво стана, в смисъл още ли са заедно, разделиха ли се, нямам представа. Не мога ти кажа кво стана. (...) Но към нея определено имаше отношение, в смисъл, не му беше като за едното чукане. (...) За сметка на това за Мая бяха разбрали половин София”, разказва единият глас, който според „Биволъ” е на Владимира Янева.

Според сайта, на описанието на любовницата (с ключови думи „Котараците”, „протокол”, „Шервиньо”) отговаря Десислава Кръстева, съпруга на Ивайло Кръстев, който е собственик на дискотеката „Син Сити“. Проверка на „Биволъ” е показала, че тя е назначена за Главен специалист в Дирекция „Правителствен протокол“ към МС на 2 ноември 2009 г.

Това не е първото споменаване на кръга „Котараците” в записите от „Яневагейт” – в края на миналата година двете „съдийки” обсъждаха как бизнесменът Александър Сталийски е взел стъкларския завод „Рубин”.

Въпросът е кой е човекът, който има свой експерт по протокола и има приятели от кръга „Котараците”. Според „Биволъ” това е премиерът Бойко Борисов. Той до момента не е декларирал доходи, които да му позволяват да купи на свой близък къща за 3 000 000 лева в чужбина.

Не става ясно и коя е „Мая” и дали тя в момента има луксозно жилище в Барселона.

Приомняме, в предишен запис "Владимира Янева" коментираше сексуалните намеци на "Бойко", чиято фамилия остана неизвестна.

  • Прокуратурата е прекратила разследването по скандала „Яневагейт”
  • Правосъдният министър поиска да се възобнови проверката по "Яневагейт"
  • Соня Найденова от ВСС смята, че проверката по „Яневагейт” е непълноценна
  • Михнева: Борисов и Цацаров хал хабер си нямат за "каките"
  • Я.Тодоров: "Кръгове" и физически лица атакуват премиера със записите
  • Няма нарушения по скандала "Яневагейт"
  • Адвокатът на Янева: Със записите "диригент" атакува Борисов
  • ВСС изслуша и Цацаров за "Яневагейт"
  • Румяна Ченалова нападна Сотир Цацаров – дискредитирал я
  • Виктор Михайлов: Неприятните истории няма да се свършат с Яневагейт